Vragen

Heeft u vragen over
dit product neem dan
contact op met
Ronald Bakker of Alice Visser


+31 365470414

monicon-gasdetectie

Monicon Technology

Geavanceerde gasdetectie

 

Monicon Technology is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van hoogwaardige gasdetectoren en gassystemen. Anaparts is distributeur voor Nederland.

 

Alarm in vroegste stadium

De instrumenten van Monicon geven in het vroegste stadium waarschuwingen van hoge concentraties gassen, nog voordat gevaarlijke niveaus worden bereikt. Detecteerbaar zijn:

  • Toxische gassen: zoals SO2, CO, O2, O3, NO, NO2, HCl, HCN, H2, H2S, NH3, C2H4O en Cl2 in lucht
  • Brandbare gassen: aardgas, methaan, propaan, butaan en andere brandbare koolwaterstofverbindingen

 

Uitstekende reputatie

De producten van Monicon worden wereldwijd erkend als kwalitatief hoogstaand. Het zijn ook de toonaangevende internationale chemische en farmaceutische bedrijven en halfgeleider-producenten die kiezen voor Monicon. 
Alle producten zijn ook leverbaar in explosieveilige uitvoering.

 

Gas monitoring

1-Channel/1-Kanaal

De Monicon Single Channel Gas Monitor is een innovatief, kostenbesparend (low cost) wandmodel. Het is ontworpen voor gebruik in combinatie met de T100 giftig gasdetector of de zeer succesvolle CGS500 brandbaar gassensor. Het detecteert diverse giftige gassen, brandbare gassen en zuurstof in een breed scala van toepassingen.

Monicon 1CH

 

4-Channel/4-Kanalen

De Monicon 4 Channel Gas Monitor is een innovatief, kosteneffectief (low cost) wandmodel. Ontworpen voor gebruik in combinatie met de T100 giftig gasdetector of de zeer succesvolle CGS500 brandbaar gassensor. Het detecteert diverse giftige gassen, brandbare gassen en zuurstof in een breed scala van toepassingen.

Monicon 4CH

 

Multi-Channel/Multi-kanaals

Het multichannel gasdetectie-systemen zijn modulair en rack gemonteerd. Ze geven direct een betrouwbare waarschuwing van brandbare gasconcentraties, die lager liggen dan het niveau van potentieel explosiegevaar. Ook waarschuwt het systeem tegen blootstelling aan potentieel schadelijke niveaus van SO2, CO, O2, O3, NO, NO2, HCl, HCN, H2, H2S, NH3, C2H4O en Cl2 in lucht.

Monicon Multi

 

Sensoren en transmitters

CGS500 (IR) Combustible Gas Sensor

De CGS500 brandbare gassensoren (low-cost) zijn ontworpen om de concentratie van brandbare gassen te meten in het bereik van 0-100% LEL. De CGS500 is gemonteerd in een Eexe-gecertificeerde junction box. Er is ook een uitvoering met infrarood-technologie: CGS500-IR Combustible Gas Sensor.

Monicon CGS500

 

S500 Intelligent Gas Monitor

De Monicon S500L gas-monitor (low-cost) is een robuuste, op zichzelf staande, intelligente gassensor. Hij heeft vele geavanceerde functies om snel betrouwbare waarschuwingen te geven van brandbare gasconcentraties, die onder de niveaus liggen waarop deze gassen potentieel explosief worden.
 De S500L is ATEX-gecertificeerd: EEx’d IIc T6 Ta -20 ºC tot +60 ºC.

Monicon S500L

 

Toxische transmitter/zender

De T100 is een 4-20 mA 2-draads transmitter die een breed scala aan gassen kan meten. De transmitter is ondergebracht in een robuuste, compacte metalen behuizing. Hij heeft geavanceerde SMD-elektronica én een 3-elektrode elektrochemische sensor aan boord. Deze sensor werkt op basis van micro-brandstofcel-technologie en is ontworpen om onderhoudsvrij en inherent stabiel te functioneren.

Monicon Sensors

 

IR80 CO2 Gas-monitoring unit

De Monicon IR80 is een NDIR (Non Dispersive Infra Red) gassensor van hoge kwaliteit. Hij heeft een groot aantal geavanceerde functies om snel betrouwbare waarschuwingen te geven bij blootstelling aan gevaarlijke concentraties van kooldioxide.

Monicon IR80

 

Accessoires

  • adapters
  • ampullen
  • batterijen
  • spatborden
  • ‘zenerbarrières’
  • vervangingscellen
  • knipperende en hoorbare bakens
  • kalibratie-apparatuurvervangingsonderdelen

 

www.monicon.com